Salta la navegació. Vés directament al contingut principal

Galetes

Comença el contingut principal

Aquest lloc web, per a una major disponibilitat i funcionalitat, empra galetes per a millorar i optimitzar l’experiència de l’usuari. A continuació, CHC ENERGIA posa a la disposició dels usuaris del seu site la informació detallada sobre què són les galetes, quina tipologia utilitza aquest lloc web, com podeu desactivar-les al vostre navegador i com bloquejar específicament la instal·lació de galetes de tercers, tal com disposa l’actual legislació reguladora de la matèria.

Què són les galetes?

Les galetes són fitxers que el lloc web o l’aplicació que està en ús instal·la al vostre navegador o dispositiu (telèfon intel·ligent, tauleta tàctil o televisió connectada) durant el vostre recorregut per la pàgina o per l’aplicació, on la principal missió és emmagatzemar informació sobre la vostra visita. La web de CHC ENERGIA utilitza galetes per a:

 • Assegurar que les pàgines web poden funcionar correctament.
 • Emmagatzemar les vostres preferències, com la grandària de lletra.
 • Conéixer la vostra experiència de navegació.
 • Recopilar informació estadística anònima, com ara quines seccions heu visitat, així com quant de temps hi heu estat.

L’ús de galetes ens permet optimitzar la vostra navegació, adaptant la informació i els serveis oferits als vostres interessos, per a proporcionar-vos una millor experiència sempre que ens visiteu. El lloc web de CHC ENERGIA utilitza galetes per a funcionar, adaptar i facilitar al màxim la navegació de l’usuari.

Les galetes s’associen únicament a un usuari anònim i el seu ordinador/dispositiu i no proporcionen referències que permeten conéixer dades personals. En tot moment podeu accedir a la configuració del vostre navegador per a modificar i/o bloquejar la instal·lació de les galetes enviades pel lloc web de CHC ENERGIA sense que això impedisca l’accés als continguts. No obstant això, la qualitat del funcionament dels serveis s’hi pot veure afectada.

Les galetes, des d’un punt de vista tècnic, permeten que els llocs web funcionen d’una manera més àgil i adaptada a les preferències dels usuaris, per exemple emmagatzemant l’idioma o detectant el dispositiu d’accés.

Estableixen nivells de protecció i seguretat que impedeixen o dificulten ciberatacs contra el lloc web o els seus usuaris i permeten que els gestors dels mitjans puguen conéixer dades estadístiques recopilades per a millorar la qualitat i l’experiència dels seus serveis.

Les galetes s’associen únicament a un usuari anònim i el seu ordinador/dispositiu i no proporcionen referències que permeten conéixer dades personals. En tot moment podeu accedir a la configuració del vostre navegador per a modificar i/o bloquejar la instal·lació de les galetes enviades pel lloc web de CHC ENERGÍA, sense que això impedisca l’accés als continguts. Tanmateix, la qualitat del funcionament dels serveis s’hi pot veure afectada.

Les galetes, des d’un punt de vista tècnic, permeten que els llocs web funcionen d’una manera més àgil i adaptada a les preferències dels usuaris, per exemple, emmagatzemant l’idioma o detectant el dispositiu d’accés. També estableixen nivells de protecció i seguretat que impedeixen o dificulten ciberatacs contra el lloc web o els seus usuaris i permeten que els gestors dels mitjans puguen conéixer dades estadístiques recopilades per a millorar la qualitat i l’experiència dels seus serveis.

Tipus de galetes de la pàgina web de CHC

 • Les de sessió expiren quan l’usuari abandona la pàgina o tanca el navegador, és a dir, estan actives mentre dura la visita al lloc web i, per tant, s’esborren del nostre ordinador en abandonar-lo.
 • Les permanents expiren quan es compleix l’objectiu per al qual serveixen o bé quan s’esborren manualment, tenen data d’esborrament i s’utilitzen normalment a l’efecte de compra en línia, personalitzacions o de registre, per a no haver d’introduir la nostra contrasenya constantment.

D’altra banda, segons quina siga l’entitat que gestione l’equip o el domini des d’on s’envien les galetes i tracte les dades que s’obtinguen, podem distingir entre galetes pròpies i de tercers.

 • Les galetes pròpies són aquelles que s’envien al vostre ordinador i gestiona exclusivament CHC ENERGIA per al millor funcionament de la web. La informació que recaptem s’empra per a millorar la qualitat del nostre servei i la vostra experiència com a usuari.
 • Si interactueu amb el contingut de la nostra web també poden establir-se galetes de tercers (per exemple, en polsar botons de xarxes socials o visionar vídeos allotjats en un altre lloc web), que són les establides per un domini diferent de la nostra web. No podem accedir a les dades emmagatzemades en les galetes d’altres llocs web quan navegueu en aquests dominis.

Navegar per aquest portal web suposa que es puguen instal·lar els següents tipus de galetes:

1. Galetes de rendiment

Aquest tipus de galetes recorda les vostres preferències per a les eines que es troben en els serveis, de manera que no heu de tornar a configurar el servei cada vegada que el visiteu. A tall d’exemple, en aquesta tipologia s’inclouen:

 • Ajustos de volum de reproductors de vídeo o so.
 • Les velocitats de transmissió de vídeo que siguen compatibles amb el vostre navegador.
 • Els objectes guardats al “carret de la compra” en els serveis del comerç electrònic, com ara botigues.

2. Galetes de registre

Les galetes de registre es generen una vegada que l’usuari s’ha registrat o després d’obrir la sessió, i s’utilitzen per a identificar-lo en els serveis amb els objectius següents:

 • Mantindre l’usuari identificat de manera que, si tanca un servei, el navegador o l’ordinador, i en un altre moment o un altre dia torna a entrar en aquest servei, puga seguir identificat, i facilitar-li així la navegació sense haver de tornar a identificar-se. Aquesta funcionalitat es pot suprimir si l’usuari fa clic en la funcionalitat “tanca la sessió”, de manera que aquesta galeta s’elimina i la pròxima vegada que entre en el servei l’usuari haurà d’iniciar sessió per a estar identificat.
 • Comprovar si l’usuari està autoritzat per a accedir a determinats serveis, per exemple, per a participar en un concurs.

Addicionalment, alguns serveis poden utilitzar connectors amb xarxes socials com ara Facebook, Twitter o Linkedin. Quan l’usuari es registra en un servei amb credencials d’una xarxa social, autoritza la xarxa social a guardar una galeta persistent que recorda la seua identitat i li garanteix accés als serveis fins que expira. L’usuari pot esborrar aquesta galeta i revocar l’accés als serveis per mitjà de xarxes socials actualitzant les seues preferències en la xarxa social que especifica.

3. Galetes d’analítiques

Cada vegada que un usuari visita un servei, una eina d’un proveïdor extern (Omniture, Netscope, Comscore i similars) genera una galeta analítica al vostre ordinador. Aquesta galeta, que només es genera en la visita servirà en pròximes visites als serveis de CHC ENERGIA per a identificar de manera anònima el visitant. Els objectius principals que s’hi persegueixen són:

 • Permetre la identificació anònima dels usuaris navegants a través de la galeta (identifica navegadors i dispositius, no persones) i, per tant, la comptabilització aproximada del nombre de visitants i la seua tendència en el temps.
 • Identificar de manera anònima els continguts més visitats i, per tant, més atractius per als usuaris.
 • Saber si l’usuari que hi està accedint és nou o repeteix visita.

4. Galetes de publicitat

Aquest tipus de galetes permet ampliar la informació dels anuncis mostrats a cada usuari anònim en els serveis de CHC ENERGIA, si n’hi ha. Entre d’altres, s’emmagatzema la durada o la freqüència de visualització de posicions publicitàries, la interacció amb aquestes, o els patrons de navegació i/o comportaments de l’usuari, ja que ajuden a conformar un perfil d’interés publicitari. D’aquesta manera, permeten oferir publicitat afí als interessos de l’usuari.

Addicionalment, CHC ENERGIA utilitza Google Analytics, un servei analític de web prestat per Google, Inc., una companyia de Delaware l’oficina principal de la qual es troba al 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View (Califòrnia), CA 94043, Estats Units (“Google”). Google Analytics utilitza galetes, que són fitxers de text situats al vostre ordinador, per a ajudar el website a analitzar l’ús que fan els usuaris del lloc web. La informació que genera les galetes sobre el vostre ús del website (que inclou l’adreça IP) serà directament transmesa i arxivada per Google als servidors dels Estats Units. Google usarà aquesta informació per compte nostre amb el propòsit de seguir la pista del vostre ús del website, recopilant informes de l’activitat del website i prestant altres serveis relacionats amb l’activitat del website i l’ús d’internet. Google pot transmetre aquesta informació a tercers quan li ho requerisca la legislació, o quan aquestes terceres processen la informació per compte de Google. Google no associarà la vostra adreça IP amb cap altra dada de la qual dispose Google. Podeu rebutjar el tractament de les dades o la informació rebutjant l’ús de galetes per mitjà de la selecció de la configuració apropiada del vostre navegador.

Deshabilitar les galetes en els principals navegadors

És possible deixar d’acceptar les galetes del navegador, o deixar d’acceptar les galetes d’un servei en particular. Tots els navegadors permeten canviar la configuració de galetes. Aquests ajustos normalment es troben en les ‘Opcions’ o ‘Preferències’ del menú del vostre navegador.

Des de CHC ENERGIA oferim a l’usuari orientació sobre els passos per a accedir al menú de configuració de les galetes i, si cal, de la navegació privada en cada un dels navegadors principals.

 • Internet Explorer: Eines -> Opcions d’internet -> Privacitat -> Configuració.
  Per a més informació, podeu consultar el suport de Microsoft o l’Ajuda del navegador.
 • Mozilla Firefox: Eines -> Opcions -> Privacitat -> Historial -> Configuració personalitzada
  Per a més informació, podeu consultar el suport de Mozilla o l’ajuda del navegador.
 • Chrome: Mostra les opcions avançades -> Privacitat -> Configuració de contingut.
  Per a més informació, podeu consultar el suport de Google o l’ajuda del navegador.
 • Safari: Preferències -> Seguretat.
  Per a més informació, podeu consultar el suport d’Apple o l’ajuda del navegador.

Internet Explorer:

Safari:

Google: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=es&hlrm=en

Firefox: http://support.mozilla.org/es/kb/cookies-informacion-que-los-sitios-web-guardan-en-?redirectlocale=en-US&redirectslug=Cookies

Android: http://support.google.com/android/?hl=es

Windows Phone: http://www.windowsphone.com/es-ES/how-to/wp7/web/changing-privacy-and-other-browser-settings

BlackBerry: http://docs.blackberry.com/en/smartphone_users/deliverables/18578/Turn_off_cookies_in_the_browser_60_1072866_11.jsp

Per al supòsit de procedir-se a la deshabilitació de les galetes, algunes funcionalitats dels serveis quedaran deshabilitades, com per exemple, mantindre’s identificat.

Actualitzacions i canvis en la política de privadesa / galetes

CHC ENERGIA pot modificar aquesta política de galetes en funció d’exigències legislatives, reglamentàries, o amb la finalitat d’adaptar aquesta política a les instruccions dictades per l’Agència Espanyola de Protecció de Dades. Per això, s’aconsella els usuaris que la visiten periòdicament.

Els canvis significatius en aquesta política que es puguen produir es comunicaran als usuaris, bé a través de la mateixa web, bé a través de correu electrònic, en el supòsit d’usuaris registrats.

Galetes utilitzades en aquest lloc web

A continuació es mostra una taula amb les galetes utilitzades en aquest lloc web:

Galeta Tipus Durada Propòsit Intrusió
 
JSESSIONID Tècnic Sessió Mantindre la sessió d’un usuari Nivell 1
_ga Anàlisi 2 anys Mesurament intern amb Universal Analytics. Nivell 2
_gat Anàlisi 10 minuts Mesurament intern amb Google Analytics. Nivell 2
cookiesDisclosureCount Tècnic 1 dia Identificar el nombre de vegades que s’ha accedit a la web per a no mostrar el missatge. Nivell 2
cookiesDirective Tècnic 12 meses Identificar si l’usuari no vol que se li torne a mostrar el missatge d’ús de galetes. Nivell 2
slider-a_carrusel Tècnic Sessió Guarda l’última imatge mostrada Nivell 1
Cookie_provincia Tècnic Persistente Identifica la ubicació Nivell 2

Fi del contingut principal