Salta la navegació. Vés directament al contingut principal

  1. Inici
  2. CHC resuelve tus dudas
  3. Comptador intel·ligent

Comptador intel·ligent

Comença el contingut principal

Els comptadors intel·ligents són mesuradors d’energia, que gradualment aniran reemplaçant tots els comptadors de llum tradicionals. Aquest tipus antic de comptadors quedaran obsolets, en virtut de la conveniència que presenta el sistema de tarifes amb discriminació horària, i que només es pot contractar amb un comptador intel·ligent. Un altre dels seus beneficis és facilitar la lectura sobre el consum; ja no caldrà que el distribuïdor vaja a fer-ne les lectures, es faran de manera automàtica.

Característiques dels nous comptadors intel·ligents

Un comptador intel·ligent és un dispositiu digital, conegut també com a smart meter, que fa possible informar-se, amb un detall més exhaustiu, sobre el consum de cada connexió de llum. En aquest pla, beneficia enormement les empreses que decideixen canviar els mesuradors per comptadors intel·ligents. En cas d’instal·lar un comptador intel·ligent, també, a la teua llar, et permetrà conéixer de manera fefaent el teu consum durant els diferents períodes del dia. D’aquesta manera, tindràs la informació necessària per a saber si et convé reduir la teua factura de la llum contractant la tarifa de discriminació horària, en les quals adaptes les teues hores de consum segons la informació obtinguda pel comptador intel·ligent.

Com es presenten els nous models de comptador intel·ligent?

Podràs comprovar que el teu comptador intel·ligent ve blindat de fàbrica per a evitar manipulacions que, en molts casos, comporten més despeses per a tu, com a titular de la connexió elèctrica.

Quina és la manera més segura d’adquirir els comptadors intel·ligents?

La millor alternativa és consultar amb la teua companyia elèctrica la viabilitat de la instal·lació d’aquests nous comptadors intel·ligents. Així, tindràs la certesa que el teu comptador intel·ligent és oportú per al teu contracte i per al teu sistema de facturació. Encara que la qualitat dels comptadors intel·ligents que es venen lliurement és bona, el camí segur i, a més, més econòmic, és comprar el model de comptador intel·ligent avalat per la teua companyia proveïdora de llum.

A més d’aquests avantatges, els comptadors intel·ligents permeten una solució d’incidències ràpida i convenient, tant per a tu com per al teu proveïdor d’energia elèctrica.

Fi del contingut principal